Norsken, svensken og dansken

Tilbage til oversigt

Foto: Hassan Preisler

Mød HILDE SANDVIK (N), ÅSA LINDERBORG (S) og HASSAN PREISLER (DK), når de gæster festivalen med en live-udgave af deres radioprogram Norsken, svensken og dansken – særligt lavet til NORD.

Hvor trives den nordiske demokratiske offentlighed? Norsken, svensken og dansken er et godt bud.

Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) har taget et ekstraordinært ansvar for at fremme sprogforståelse og samhørighed i Norden ifølge juryen, der gav dem Foreningen Nordens sprogpris 2024. Prisen hædrer personer eller institutioner, som har bidraget til øget sprogforståelse på tværs af landegrænserne i Norden, og den går ikke til hvem som helst. Senest har Dronning Margrethe i 2023 modtaget prisen.  

De kalder det selv for en ugentlig, pan-skandinavisk familieterapi, den samtale, som Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) fører på hvert deres sprog på tværs af tre lande i radioprogrammet Norsken, svensken og dansken, der sendes på NRK, Sveriges Radio og Danmarks Radio.

Her diskuterer og undersøger de hver uge helt aktuelle emner som rører sig i de tre lande, for, som Hilde Sandvik har udtalt:Det er jo muligt at tale sammen i Norden og alle spørgsmål bliver mere interessante, hvis man bringer et naboland ind i samtalen.”

ÅSA LINDERBORG (f. 1968) er forfatter, journalist og tidligere kulturchef på Sveriges største dagblad Aftonbladet.

HASSAN PREISLER (f. 1969) er forfatter, dramatiker og radiovært.

HILDE SANDVIK (f. 1970) er journalist, tidligere kulturredaktør på Bergens Tidende og programleder.