Mathilde Walter Clark (DK)
MATHILDE WALTER CLARK (DK). Det startede med en undren og førte til en prisbelønnet hybrid mellem roman, essay og graverjournalistik. Det blinde øje har ikke bare skabt samfundsdebat, men har også sat fokus på, hvad sproget og litteraturen har af forandringspotentiale.
Mød Mathilde Walter Clark, Jens Christian Grøndahl og Christina Hesselholdt til en samtale om sprog og natur.
”Jeg er rejsende i mink og grise, men først og fremmest er jeg rejsende i sprog.”
– Mathilde Walter Clark
Hvordan forholder det sprog, vi bruger, sig til den virkelighed, det skal forestille at beskrive? Det blinde øje, der både vandt Weekendavisens og Politikens Litteraturpris i 2023, og efterfølgeren Hvordan man laver dyr, har begge dyrene i centrum, men viser, hvordan de er blevet gjort til statister i mediernes fortælling om dem. Walter Clarks originale blik på mink- og Corona-debatten belønnede hende desuden med Læsernes Bogpris i 2024.
Mathilde Walter Clark (DK) (f. 1970) er filosofiuddannet. Hun debuterede i 2004 med romanen Thorstens Madsens Ego, der gør brug af hendes personlige kendskab til reklamebranchen. Efterfølgende vendte hun sig fra kontorlandskabet og mod Route 66’s uendelige ørkenlandskab og sin fars rødder i Texas med Lone Star (2018) og Huset uden ende (2020), som desuden manifesterede Walter Clark som en af landets dygtigste essayister. Sideløbende med sit anmelderroste forfatterskab, har hun været skribent for diverse medier blandt andet Alt for damerne og Dagbladet Information.